I vårt Gårdscharkuteri använder vi Wapnö Miljökött® i alla våra produkter. Wapnö Miljökött® kommer från gårdens kvigor, kokvigor, kor och stutar. De är frigående året om , har lång betesgång, får den bästa möjliga omsorg och bidrar till ett öppet vackert landskap.
Kön, ålder, foder och uppfödning har stor betydelse för köttets smak och kvalitet. Hondjur och stutar växer långsammare och drivs inte på i tillväxten på samma sätt som stillastående tjurar, vilket ger köttet en bättre ätkvalitet. Påverkan på klimatet per kilo kött mindre när köttet kommer från mjölkkor eller kvigor med mjölkko-mamma. Korna producerar både mjölk och kött vilket är ”klimateffektivare”.
Genom vår omsorgsfulla skötsel når köttet sin fulla potential. Ett mört, välmarmorerat och mycket smakrikt nötkött. Givetvis använder vi endast vårt nötkött i alla charkprodukter och våra korvar syrar vi med Kärnmjölk från gårdsmejeriet, en gammal syrningsteknik som ger genuina smaker.