Japp, allt kommer från Wapnö Gård. Precis allt.

 

Miljökött

Wapnö Gårdscharkuteri

I vårt Gårdscharkuteri använder vi Wapnö Miljökött® i alla våra produkter. Wapnö Miljökött® kommer från gårdens kvigor, kokvigor, kor och stutar. De är frigående året om , har lång betesgång, får den bästa möjliga omsorg och bidrar till ett öppet vackert landskap.

Kön, ålder, foder och uppfödning  har stor betydelse för köttets smak och kvalitet. Hondjur och stutar växer långsammare och drivs inte på i tillväxten på samma sätt som stillastående tjurar, vilket ger köttet en bättre ätkvalitet. Påverkan på klimatet per kilo kött mindre när köttet kommer från mjölkkor eller kvigor med mjölkko-mamma. Korna producerar både mjölk och kött vilket är ”klimateffektivare”.

Genom vår omsorgsfulla skötsel når köttet sin fulla potential. Ett mört, välmarmorerat och mycket smakrikt nötkött. Givetvis använder vi endast vårt nötkött i alla charkprodukter och våra korvar syrar vi med Kärnmjölk från gårdsmejeriet, en gammal syrningsteknik som ger genuina smaker.


 

 
 

Wapnö AB


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp på gården. God djuromsorg, smakupplevelser
och hållbar miljö har länge varit självklarheter. Det är därför du
inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. Välj mat från Wapnö så minskar
du dina Co2-avtryck. Varmt välkommen till vår öppna gård
och upplev hållbarhet på riktigt.
English >>

Kontakta oss


Wapnö AB, Wapnö Gård 215
305 91 HALMSTAD
Telefon 035-299 0300
wapno@wapno.se

Hotell & Restaurang: 035-299 0394
Gårdsbutik: 035-299 0361

Vägbeskrivning >>

Härproducerat® från Wapnö


Gott med gott samvete direkt från gården.
GÅRDENS PRODUKTER

Öppen gård


Öppen gård för besök av enskilda konsumenter att på egen hand titta runt via visningsfönster vardagar och lörd. mellan 10-16. Mjölkningskarusellen kl. 08-12. Vid  pågående Wapnö mässa gäller mässans inträde. Grupper, bussar och studiebesök gäller bokning
tel. 035-299 0300.