Japp, allt kommer från Wapnö Gård. Precis allt.

 

Wapnö Högrevsburgare med grönsaksröra

4 personer 

BurgareHögrevsburgare

600g färs på Högrev
Wapnö smör
Salt och peppar

  

Rödbetsröra

2 dl Wapnö Kvarg, naturell
1 rödbeta, skalad och fint riven
salt och peppar

Paprikaröra

2 dl Wapnö Kvarg, naturell
2 msk rostad paprikarelish
salt och peppar

Örtröra med vitlök

2 dl Wapnö Kvarg, naturell
1/2 msk vitlök, fint riven
2 msk timjan och persilja finhackad
1/2 citron, rivet skal
1 msk rapsolja
salt och peppar

Bearbeta färsen i en skål, forma sedan färsen till fyra burgare á 150 g styck. Stek i smör. Salta och peppra.

Grönsaksröra: Blanda kvargen med önskad smaksättare. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Servera med Wapnö sallad och tomater.

 

Wapnö Pizza x 5

8 mindre pizzor

RoratillfiskPizzadeg

10 g färsk jäst
1 dl smält talg
1 msk honung
1/2 liter Wapnö Kärnmjölk
700 g Wapnö Dinkelmjöl, siktat
50 g dinkelmjöl, fullkorn
1 msk salt
+ 2 msk extra talg till pensling

Blanda samman alla ingredienser till degen. Låt jäsa i en timme. Dela degen i 8 delar. Baka ut varje del så att pizzadegen är ca 5 mm tunn. Pensla med smält talg, lägg på toppings och grädda i cirka 6 minuter på 225 C. 

FÖRSLAG PÅ TOPPINGS
Wapnö Tomat, rödlök, Wapnö Vaccaost
Hyvlad sparris, dragon och riven Wapnö Ängarna ost
Skivade tomater och Wapnö Ädel
Wapnö paprika, chili och riven Wapnö Ängarna ost

Eller så tar du det du har hemma i kylskåpet och bjuder på restpizza...
 

Jordärtskockssoppa

4 personer

Fankalssoppa

500 g jordärtskocka
3 små palsternackor
1 gul lök
1 msk smör
1 msk solrosolja
5-6 dl Wapnö lättmjölk
3 dl Wapnö grädde
2 msk grönsaksbuljong
Smör/olja till stekning
Salt och peppar 

Skala och grovhacka jordärtskockan. Skala och hacka lök och palsternackor grovt. Fräs grönsakerna i smör och olja. Häll på all vätska och låt småputtra i ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Servera tillsammans med nybakat bröd och tärnat saltat innanlår.

 

Wapnö färskoströra

4 personer

RoratillfiskRöra

4 dl rivna morötter
1 burk Wapnö färskost naturell
4 msk Wapnö gräddfil
1 tsk curry
1 tsk garam masala
Salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och servera till smörrebröd, fisk m.m. 

 

   

Grönpepparstekt nötfilé med potatis- palsternackspuré, smörstekt skogssvamp och gulbetor

4 personer

KotlettEn god helgmysrätt som kan dela sin popularitet med både för- och efterrrätt.

600 g potatis, ca 8 st
200 g palsternacka, ca 2 st
1,5 dl Wapnö mjölk 

125 g Wapnö färskost vitlök
2 msk Wapnö smör
salt och svartpeppar
4 bitar Wapnö nötfilé
grönpeppar
4 st gulbetor
300 g blandad skogssvamp
2-3 msk Wapnö smör

Koka gulbetorna ca 30-40 min, skala och skiva. Skala potatis och palsternackor och koka i saltat vatten i 20 min. Sätt ugnen på 150°. Stek under tiden nötfilén (för att få en yta på köttet), salta, peppra med svartpappar och grönpeppar och lägg dem på ett ugnsfast fat. Ställ in dem i ugnen tills innertemperaruren når önskad temperatur (beroende på om man vill ha rött, rosa eller genomstekt). Vispa potatis och palsternackor med mjölk, färskost och smör till en puré och smaksätt med salt och peppar. Smörstek skogssvampen och tillsätt slutligen gulbetorna.

 

 

 

 
 

Wapnö AB


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp på gården. God djuromsorg, smakupplevelser
och hållbar miljö har länge varit självklarheter. Det är därför du
inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. Välj mat från Wapnö så minskar
du dina Co2-avtryck. Varmt välkommen till vår öppna gård
och upplev hållbarhet på riktigt.
English >>

Kontakta oss


Wapnö AB, Wapnö Gård 215
305 91 HALMSTAD
Telefon 035-299 0300
wapno@wapno.se

Hotell & Restaurang: 035-299 0394
Gårdsbutik: 035-299 0360

Vägbeskrivning >>

Härproducerat® från Wapnö


Gott med gott samvete direkt från gården.
GÅRDENS PRODUKTER

Öppen gård


Öppen gård för besök av enskilda konsumenter att på egen hand titta runt via visningsfönster vardagar och lörd. mellan 10-16. Mjölkningskarusellen kl. 08-12. Vid  pågående Wapnö mässa gäller mässans inträde. Grupper, bussar och studiebesök gäller bokning
tel. 035-299 0300.