Japp, allt kommer från Wapnö Gård. Precis allt.

 

Saltat innanlår på rostat dinkelbröd

ParmaochbasilikatoastFör 10 personer

125 g Wapnö färskost naturell

3 skivor saltat Wapnö innanlår

Wapnö tomater

½ kruka basilika

svartpeppar 

Rosta skivat innanlår i ugn i 175° i ca 5-10 min och finhacka. Dela varje tomat i fyra lika stora delar, skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i småtärningar. Finhacka basilika, blanda med resten av ingredienserna och smaka av med svartpeppar. Servera på dinkelbröd med önskad garnering.

 

Wapnö Matjesillröra på gräddfil

TonfiskocholivroraDetta är en enkel röra som kan passa lika bra på en grov smörgås som till ett ägg. 

4 matjesillfileér

2 rödlökar

5 kvistar dill

3 dl Wapnö gräddfil 

Wapnö ägg

Låt matjesillen rinna av. Tärna sillen, hacka löken och dillen. Blanda detta och tillsätt gräddfilen. Låt stå i kylen, helst några timmar. Serveras sedan med ägg, potatis eller på en grov smörgås. 

Enkelt och gott!

 

 
 

Wapnö AB


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp på gården. God djuromsorg, smakupplevelser
och hållbar miljö har länge varit självklarheter. Det är därför du
inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. Välj mat från Wapnö så minskar
du dina Co2-avtryck. Varmt välkommen till vår öppna gård
och upplev hållbarhet på riktigt.
English >>

Kontakta oss


Wapnö AB, Wapnö Gård 215
305 91 HALMSTAD
Telefon 035-299 0300
wapno@wapno.se

Hotell & Restaurang: 035-299 0394
Gårdsbutik: 035-299 0360

Vägbeskrivning >>

Härproducerat® från Wapnö


Gott med gott samvete direkt från gården.
GÅRDENS PRODUKTER

Öppen gård


Öppen gård för besök av enskilda konsumenter att på egen hand titta runt via visningsfönster vardagar och lörd. mellan 10-16. Mjölkningskarusellen kl. 08-12. Vid  pågående Wapnö mässa gäller mässans inträde. Grupper, bussar och studiebesök gäller bokning
tel. 035-299 0300.