Japp, allt kommer från Wapnö Gård. Precis allt.

 

Wapnö yoghurtdryck med hallon och banan

1 person

YoghurtsmoothieYoghurtdryck 

2 dl Wapnö yoghurt vanilj

½ banan

1 dl hallon 

Mixa samman alla ingredienserna i en mixer. Häll upp i ett stort dricksglas.

 

Ladda ner recept (PDF) >>

 

Bakad vaniljcheesecake med färska bär

8-12 personer

ChokladcheesecakeBotten

25 st bondkakor
2 dl smält Wapnö smör​
Mixa kakorna och blanda i smöret. Tryck ut i en kakform med löstagbar botten (ca 24-28 cm i diameter). Grädda i ugn i ca 10 min på 200°C.​

Fyllning

1 kg Wapnö naturell färskost
2 dl socker
7 ägg
2 msk vaniljsocker
2 dl Wapnö grädde

Blanda färskost och grädde till en slät smet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Häll i formen med de avbakade kaksmulorna. Grädda i ugn på 150 °C i ca 1 timma. Låt svalna och servera med färska bär och 18% Wapnö Matyoghurt.​

Chokladtryffel med whisky

Ca 25 st tryfflar

Chokladtryffel2 dl Wapnö grädde

2 msk rökig whisky

200 g mörk choklad, 70%

200 g mjölkchoklad

1 dl kakao 

Koka upp grädden. Tillsätt whiskyn. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Häll ner grädden i den smälta chokladen. Plasta in en form och häll i blandningen. Ställ i kylskåp och låt svalna. Skär tryffeln i fyrkanter och vänd dem i kakao. 

 

Yoghurt- och gräddpudding

6 personer

Pannacotta2 dl 18% Wapnö Matyoghurt
2 dl Wapnö grädde
1 dl socker
1/2 vaniljstång
1 1/2 gelentinblad
1 dl lösvispad Wapnö grädde 

Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ner gelantinbladen så att de löser sig ordentligt. Rör ner matyoghurten och den lösvispade grädden. Häll upp i 6 portionsformar. Låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar så det stelnar. Servera med frukt eller bär.

 

 

 

Pepparkakscheesecake med nejlike- och muskovadomarinerad apelsin

PepparkakscheesecakeBotten

250 g pepparkakor
100 g Wapnö smör 

Smet

250 g Wapnö färskost naturell
2 dl Wapnö yoghurt naturell
4 dl Wapnö vispgrädde
5 st pepparkakor
4 gelatinblad
1 dl socker

 

Marinerad apelsin

1 apelsin
5-6 hela nejlikor
2 dl vatten
1 dl muskovadosocker 

Använd en pajform med löstagbar kant. Krossa pepparkakor, blanda med smält smör och tryck ut detta kring formens kanter. Vispa grädde till en lös konsistens och blanda med socker,färskost, yoghurt och smulade pepparkakor. Smält försiktigt de urkramade gelatinbladen och blanda med 2 msk av smeten. Häll detta i resten av cheesecakesmeten och häll därefter all smet i den pepparkaksfodrade formen. Låt stå i kyl 3 timmar. 

Koka en lag med hela nejlikor, vatten och muskovadosocker på svag värme i 10-15 min tills den blir något tjockare och låt svalna. Lägg i apelsinfiléer och marinera 30 min och servera till pepparkakscheesecaken. 

 

Wapnö glasskaka

Detta är en enkel efterrätt som är svalkande. Passar perfekt med lite bär eller frukt. 

6 dl Wapnö gräddfil

3 ägg, 2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl Wapnö vispgrädde

6-8 digestivekex 

Låt gräddfilen rinna av under natten. Vispa äggvitorna hårt i en 1:a skål, blanda äggulor, socker, vaniljsocker och gräddfilen i en andra skål. Vispa grädden i en tredje skål. Blanda ihop allt i den största skålen. 

Smula 3-4 digestivekex i botten på en form med avtagbar sida. Häll smeten över kexen i formen och strö resterande del av kexen på smeten. Frys kakan i minst 6 timmar. Tag fram glassen ca. 30 minuter innan servering. 

Friskt och svalt!

 
 

Wapnö AB


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp på gården. God djuromsorg, smakupplevelser
och hållbar miljö har länge varit självklarheter. Det är därför du
inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. Välj mat från Wapnö så minskar
du dina Co2-avtryck. Varmt välkommen till vår öppna gård
och upplev hållbarhet på riktigt.
English >>

Kontakta oss


Wapnö AB, Wapnö Gård 215
305 91 HALMSTAD
Telefon 035-299 0300
wapno@wapno.se

Hotell & Restaurang: 035-299 0394
Gårdsbutik: 035-299 0360

Vägbeskrivning >>

Härproducerat® från Wapnö


Gott med gott samvete direkt från gården.
GÅRDENS PRODUKTER

Öppen gård


Öppen gård för besök av enskilda konsumenter att på egen hand titta runt via visningsfönster vardagar och lörd. mellan 10-16. Mjölkningskarusellen kl. 08-12. Vid  pågående Wapnö mässa gäller mässans inträde. Grupper, bussar och studiebesök gäller bokning
tel. 035-299 0300.