Japp, allt kommer från Wapnö Gård. Precis allt.

 

OM_WAPNÖ

Wapnö - Hållbart in i framtiden

För 20 år sedan var vi traditionella. Wapnö var en vanlig gård med kor och åkrar och ingen kontakt med dig som konsument. Mjölken sändes iväg till de stora, som idag har blivit globala. Wapnö valde en annan väg. Vi ville vara ett konsumentnära företag med ett tydligt fokus på smakupplevelsen och hållbar miljö. Vår unika kedja på gården och våra ledord Närhet, Färskhet och Öppenhet är lika betydelsefulla idag som de var då och det är vi stolta över. Många säger att vi är helt rätt i tiden och det är vi, men vi vill vara helt rätt i framtiden. Vi har en fantastisk kraft och vi undrar om det finns någon som kan ta kampen att vara bättre än Wapnö. Vår utmaning är att leda utvecklingen av gårdens kretslopp från den höga nivå vi är på idag till en ännu högre. Närmast på tur står förädling av raps där rapsen blir foder till djuren och biprodukten blir förnybar energi till våra fordon. Det ska bli lika bra som kogödseln blev till el, värme och kyla via gårdens biogasanläggning. Ta utmaningen och klimatkompensera på hemmaplan! Var delaktig i vårt kretsloppslån.

En gård du alltid kan besöka!
Ta del av mässor, smakfulla dryckesprovningar med chark eller ost från gården, teater där du själv kan vara med och lösa mordgåtan, mat med råvaror producerade i gårdens mejeri och tillagade i vårt kök och gårdsvisningar. Du kan också boka in dina konferenser, bröllop och fester här på Wapnö. Kontakta oss så hjälper vi dig med upplägget.​

Gårdshotell
Bo över på Wapnö Gårdshotell. En gammal gårdsbyggnad har byggts om till 21 enkla och fräscha rum för konferens- och privatgäster.

Öppen gård
Gården är öppen för enskilda konsumentbesök vardagar klockan 09-16. Till din hjälp finns gårdskartor och tydlig skyltning som visar var du kan gå. Bästa tiden att se mjölkningen i karusellen är mellan klockan 08-12.​ Gå även kunskapsstigen 1, 2 km så får du mer kunskap om Wapnö och dess produkter.

Sommar på Wapnö
Under sommaren har vi guidade visningar av gården. Läs mer >> 

Grupper och bussar tar vi emot hela året och bokas på telefon 035-299 03 91.​

Välkommen till Wapnö!

 

 
 

Wapnö AB


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp på gården. God djuromsorg, smakupplevelser
och hållbar miljö har länge varit självklarheter. Det är därför du
inte hittar någon liknande gård i Sverige, eller kanske ens i världen. Välj mat från Wapnö så minskar
du dina Co2-avtryck. Varmt välkommen till vår öppna gård
och upplev hållbarhet på riktigt.
English >>

Kontakta oss


Wapnö AB, Wapnö Gård 215
305 91 HALMSTAD
Telefon 035-299 0300
wapno@wapno.se

Hotell & Restaurang: 035-299 0394
Gårdsbutik: 035-299 0360

Vägbeskrivning >>

Härproducerat® från Wapnö


Gott med gott samvete direkt från gården.
GÅRDENS PRODUKTER

Öppen gård


Öppen gård för besök av enskilda konsumenter att på egen hand titta runt via visningsfönster vardagar och lörd. mellan 10-16. Mjölkningskarusellen kl. 08-12. Vid  pågående Wapnö mässa gäller mässans inträde. Grupper, bussar och studiebesök gäller bokning
tel. 035-299 0300.