<%@ Language=VBScript %> <% Response.Status="301 Moved Permanently" Response.AddHeader "Location","http://www.wapno.se/gaardsmejeri" %> Wapnö Mejeri Halmstad
Wapnö Huvudrubrik.gif

Wapnö Mejeri är ett gårdsmejeri på Wapnö gård strax utanför Halmstad.

På gården finns en aktiv verksamhet och mjölken från gårdens kor används

till Wapnö gårdsprodukter - Härproducerat®. 

Till Wapnö Mejeri kommer även mjölk från lantbruksföretagare med god djuromsorg och korna i lösdrift. God omsorg för både djur och miljö leder till bra produkter från ett gårdsmejeri där det inte är maskinerna som styr utan personalens kunskap präglar arbetet. Mjölken hanteras varsamt, vilket ger en naturligt fyllig mjölk och grädde samt krämiga och goda fil- och yoghurtprodukter.

Vi står bakom två mycket unika koncept, där närheten är äkta. Vi känner oss trygga med småskalig förädling där ursprunget är tydligt och där ni har möjlighet att besöka oss – året runt. Med oss vet du var det kommer ifrån!

Frukost hos BrundinsMjölk som är som den är

Förr i tiden köptes mjölk löst i spann hos mjölkbutiken eller hämtades direkt från ladugården. Man lät då mjölken stå så att grädden fick flyta upp. Sedan kunde man tjuva grädden med en gräddtjuv och på det sättet skötte hushållen själva separeringen av mjölk och grädde. När man satte filbunke på mjölk som då inte var homogeniserad flöt grädden upp och det översta på filbunken var riktigt krämigt och smakade extra gott.

 

Vår slogan - som mjölk ska smaka  - är förstås inte bara tomma ord. Normalt så sönderdelas de naturliga fettmolekylerna i mjölken genom homogenisering. Det gör man för att grädden inte ska flyta upp till ytan samt för att anpassa smak och konsistens till dagens konsumenter. Fett är ju som bekant en utmärkt smakbärare så i och med den här processen förändras smaken.

 

Wapnö Mejeri har alltid varit försiktiga med att överarbeta mjölken och endast homogeniserat med lågt tryck. Efter förfrågan från våra kunder med argument som bättre smak och nyttighet låter vi nu viss mjölk vara precis som den är, men pastöriserad förstås. Skaka förpackningen varsamt om du vill ha grädden jämnt fördelad i mjölken. Vill du skumma grädden, skruvar du av korken och använder gräddskiktet.

 

Njut av mjölken som är som förr men modernare.

Återförsäljare av livsmedel>>

 

 
 
 
 
 

 

Wapnö AB, Wapnö Gård 215, 305 91 HALMSTAD. Telefon 035-19 21 00. Fax 035-12 55 98. wapno@wapno.se, Org. nr 556105-5228